Spännande Möte: Frankrike vs Slovakien i Ishockey-VM 2024

Datum och tid: 18 maj 2024, 20:20
Plats: Ostrava Arena
Så ser man matchen: TV6 och Viaplay

En Kamp med Hög Intensitet

Det är dags för ännu en hett efterlängtad match i Ishockey-VM 2024 när Frankrike tar sig an Slovakien i Grupp B. Matchen kommer att spelas den 18 maj 2024 med matchstart klockan 20:20 i Ostrava Arena.

Så Följer Du Matchen

För alla hockeyfans som inte kan närvara i Ostrava Arena, finns det flera sätt att följa med i spänningen. Matchen kommer att sändas live på TV6 samt streamas på Viaplay. Se till att inte missa ett enda moment av dramatiken!

Favoriter och Odds

När det kommer till förväntningarna, är det tveklöst att Slovakien kliver in i matchen som favoriter. Enligt de stora spelbolagen har Slovakien hela 73.45% chans att vinna, medan Frankrike endast har en vinstchans på 12.67%, med 16.62% chans för ett oavgjort resultat.

Historiska Inbördes Möten

Ser vi till de senaste mötena mellan dessa två nationer, har Slovakien haft överhanden. I senaste VM-mötet 2022 vann Slovakien med 4-2. Tidigare år har även de dominerat med segrar som 6-3, 3-1, och 5-1 mot Frankrike. Den enda segern Frankrike har registrerat i de senaste tio åren kom 2014 med 5-3.

Resultat i Turneringen och Tabellställning

Slovakien har hittills imponerat i turneringen. De har kammat hem segrar med 4-0 över Polen och 5-4 efter förlängning mot USA. De ståtade även med en lysande seger över Kazakstan med 6-2.

Frankrike har däremot haft en tuff turnering, med storförluster som 0-5 mot USA och 1-3 mot Kazakstan. Dock lyckades de vinna över Polen med 4-2 och ordnade en knapp förlust mot Lettland (2-3 efter förlängning).

Tabellmässigt befinner sig Slovakien på en hedrande andra plats med 8 poäng, medan Frankrike kämpar på sjätte plats med endast 4 poäng. En vinst skulle vara essentiell för Frankrike för att ta sig vidare till slutspel, medan Slovakien gärna vill befästa sin plats i toppen av tabellen.

Betydelsen av Matchen

För båda lagen är detta en mycket viktig match. Frankrike måste vinna för att hålla sina slutspelsdrömmar vid liv medan Slovakien vill säkra sin plats i toppen av Grupp B. Allt står på spel i detta högintensiva möte.

Missa inte denna spännande drabbning som kan bli en av de mest minnesvärda matcherna i Ishockey-VM 2024!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *