Tv-tider, tablå och stream för ishockey-VM

Tv-tider, tablå och stream för ishockey-VM

TV-tablån är just nu tom.

Ishockey-VM 2024 på TV

Hockey-VM 2024:s fullständiga sändningsschema och tv-tider har offentliggjorts, med Viaplay Group som exklusiv sändningspartner i Sverige.

Matcherna kommer att sändas på TV6 och TV10, där de mest framträdande matcherna samt Sveriges matcher får plats.

Viaplay erbjuder också streaming av samtliga matcher på nätet, antingen via appen eller på sin webbplats.

En förhandsanalys brukar presenteras innan varje match i VM-studion, där lagens status och potentiella matchutfall diskuteras. Samt annan intressant information tas upp runt mästerskapet och inför matchen som ska visas.

TV-rättigheter för ishockey-VM

Angående tv-rättigheter har Viaplay Group säkrat ensam rättighet för ishockey-VM från och med 2024, hela vägen till 2028. Tidigare har man delat sändningsrättigheterna med SVT.

Ishockey-VM på tv har varit kontroversiell

Debatten om vilken kanal som är mest lämplig för VM-sändningar fortsätter att vara livlig bland svenska fans, med många som föredrar SVT för en reklamfri upplevelse. En omröstning visade att en stor majoritet föredrar SVTs sändningar framför betalkanalerna.

Streama ishockey-VM

För de som föredrar att streama matcherna, erbjuder Viaplay en flexibel lösning där matcher kan ses live eller i efterhand, även på mobila enheter genom Viaplays app.

Vissa spelbolag erbjuder också streaming för matcher de har odds på, vilket kan vara ett alternativ för de som vill kombinera tittandet med livebetting.

Expertkommentatorer och programledare

Expertkommentatorer och programledare spelar en avgörande roll i sändningarna, vilket gör varje match till en djupare och mer engagerande upplevelse för svenska tittare.

I VM-studion snackar de upp matcherna och tar ned spelade matcher med resultaten och värdefulla analyser.

Under matchens gång så kommer två expertkommentatorer att i realtid analysera vad som händer på isen. Och ger sin åsikt om intressanta händelser under matchen.