Sverige vs Finland: Ishockey-VM 2024 Herrar – En Episk Kvartsfinal

Förväntningar och Förutsättningar

Den 24 maj 2023 klockan 20:20 smäller det i kvartsfinalen av Ishockey-VM 2024 när Sverige tar sig an Finland. Matchen spelas på [Plats]. Det är en dramatisk match som väntar där mycket står på spel för båda lagen. Både Sverige och Finland har en lång historia av tuffa möten och spänningen är hög inför denna kvartsfinal.

Så ser du matchen

För dig som vill följa dramatiken live så sänds matchen på TV6 och tjänsten Viaplay. Missa inte chansen att se två av världens bästa ishockeylag göra upp i en match som garanterat kommer att bjuda på högklassig hockey.

Vinstchans och Favoritskap

Enligt de stora spelbolagen är Sverige favoriter med en vinstchans på 65 %, medan ett kryss står för 19 % och finsk seger har en sannolikhet på 16 %. Historiskt sett har Sverige haft övertaget i inbördes möten, vilket ytterligare spär på förväntningarna för Tre Kronor.

Inbördes Möten

Match Resultat Datum
Finland – Sverige 1 – 2 (straffar) Ishockey-VM 2023 – Grupp A
Finland – Sverige 2 – 3 (straffar) Ishockey-VM 2022 – Grupp B
Finland – Sverige 5 – 4 (sudden) Ishockey-VM 2019 – Kvartsfinaler
Sverige – Finland 4 – 1 Ishockey-VM 2017 – Semifinaler
Finland – Sverige 0 – 3 Ishockey-VM – Semifinaler

Senaste Resultaten

Sverige Resultat Finland Resultat
Sverige – Slovakien 6 – 1 Finland – Schweiz 1 – 3
Sverige – Frankrike 3 – 1 Finland – Danmark 3 – 1
Lettland – Sverige 2 – 7 Kanada – Finland 5 – 3
Kazakstan – Sverige 1 – 3 Finland – Österrike 2 – 3
Tyskland – Sverige 1 – 6 Norge – Finland 1 – 4

Viktigt för Tabellställningen

Denna match är oerhört viktig för båda nationslagens chanser att ta sig vidare i turneringen. Ett avancemang till semifinalen skulle inte bara stärka moralen utan även förbättra chanserna att ta hem det eftertraktade guldet i Ishockey-VM 2024. För Sverige, som ligger på en bekväm position i Grupp B efter flera imponerande vinster, kan en seger mot Finland vara en språngbräda till ytterligare framgång. Finland, å andra sidan, behöver verkligen en vinst för att vända sin skakiga form i Grupp A, där de har haft både upp- och nedgångar.

Förbered er för en match som kan gå till historiens annaler som en av de mest spännande kvartsfinalerna i Ishockey-VM! Se till att du är redo klockan 20:20 den 24 maj för att heja fram ditt lag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *