USA favoriter mot Lettland i Ishockey-VM

Matchstart: 24-05-21 16:20

Plats: Ostrava Areana, Ostrava, Tjeckien

Så ser man matchen

  • TV10
  • Viaplay

Spänning i luften inför mötet mellan Lettland och USA

Ishockey-VM 2024 fortsätter att leverera spännande matcher, och mötet mellan Lettland och USA är inget undantag. Den 24 maj klockan 16:20 kommer pucken att släppas i Ostrava Arena i Tjeckien, och förväntningarna är höga inför en stenhård match i Grupp B.

Favoritroller och vinstchanser

Med en vinstchans på 80 % enligt spelbolagen går USA in som klar favorit i matchen mot Lettland. USA har hittills imponerat i turneringen och står med tio poäng på fyra matcher, medan Lettland kämpar med sina åtta poäng på sex matcher. Lägg därtill att USA har vunnit majoriteten av de senaste inbördes mötena, inklusive en bronsmatch från förra året, och det är lätt att förstå varför oddsen pekar till deras fördel.

Inbördes möten

  • USA – Lettland 3-4 (sudden), Ishockey-VM 2023 (Bronsmatch)
  • USA – Lettland 4-1, Ishockey-VM 2022 (Grupp B)
  • USA – Lettland 4-2, Ishockey-VM 2021 (Grupp B)
  • USA – Lettland 3-2 (sudden), Ishockey-VM 2018 (Grupp B)
  • Lettland – USA 3-5, Ishockey-VM 2017 (Grupp A)

Betydelsen av matchen för gruppen

Med nuvarande tabellställning i Grupp B blir denna match extra viktig. En seger för USA skulle befästa deras position som en av toppfavoriterna i gruppen. För Lettland, som för närvarande ligger femma, är varje poäng kritisk för att avancera till slutspelet. Ett starkt resultat mot USA skulle kunna ge dem en rejäl boost.

Lagets form

USA kommer in i denna match med enorm självsäkerhet efter att ha krossat Kazakstan med 10-1 i sin senaste match. De har visat på en stark offensiv kapacitet genom hela turneringen. Lettlands senaste seger kom mot Slovakien med 3-2 efter straffar, men man har också mött tunga motgångar, bland annat en storförlust mot Tyskland med 1-8 och Sverige med 2-7.

Slutsats

Allt pekar på en händelserik match där USA har övertaget, men Lettland har visat tidigare att de kan överraska. Missa inte chansen att följa denna spännande uppgörelse i Ishockey-VM 2024!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *